Ansvarspaketet | Om oss | Tando Lån

Vi introducerar Ansvarspaketet

På Tando förbättrar vi ständigt vårt sätt att kommunicera med våra kunder.

Från dag ett har vi varit måna om att både låntagare och borgensmän ska förstå sina skyldigheter, sitt ansvar och vad låneprocessen innebär.

Allt måste vara enkelt att förstå och därför har vi nyligen skapat Ansvarspaketet.

Vad är Ansvarspaketet

Ansvarspaketet är ett dokument som skickas till alla låntagare och borgensmän innan lånet godkänns. Det hjälper dig att se om du verkligen övervägt alla andra alternativ innan du lånar pengar och att du ställt alla de rätta frågorna om någon vill att du ska bli borgensman. Vi vill skydda dig från att ta dig vatten över huvudet och hjälpa dig att undvika ett felaktigt beslut.

Vad innehåller dokumentet?

Föreställ dig att allt du undrar om lån och borgensmän kunde besvaras på ett och samma ställe. Det är tanken med Ansvarspaketet, där vi täcker det mesta:

1) Budgetplan
Vi skapar alltid en detaljerad budgetplan för att försäkra att låntagaren klarar av att betala igen lånet utan att det påverkar vardagslivet nämnvärt. Budgetplanen hjälper oss att överblicka räkningar, inkomster, livssituation och annat som påverkar ansökan. Vi tar sedan fram en sammanfattning och ett visuellt diagram över denna information och skickar den till både låntagaren och borgensmannen. De granskar att siffrorna ser rätt ut och att de har råd med lånet.

2) Checklista
Okej, du överväger ett lån. Vad händer nu? Eller har någon bett dig att bli borgensman? Vad behöver du tänka på då? Vår checklista hjälper dig genom beslutsprocessen. Förhoppningsvis får den dig att ställa de frågor som är nödvändiga för att fatta rätt beslut.

3) Ansvar
Lån är inget du ska ta lättvindigt på. I genomsnitt lånar våra kunder pengar av oss i tre års tid, så det handlar om ett långsiktigt åtagande. För att du ska veta vad du skriver under måste beslutet vara informerat och övervägt. Vi har därför presenterat låntagarens och borgensmannen skyldigheter så klart vi bara kan – vilket är hela poängen med detta dokument.

Varför det är viktigt

På Tando är vi inte förtjusta i överraskningar när det kommer till pengar (såvida det inte handlar om lottovinster). Vi har ett stort ansvar i att göra allting på ett 100 % öppet och ärligt sätt. Du måste därför veta exakt vad du åtar dig när du lånar av oss. Har du inte all information kan du omöjligt veta om du kommer att kunna följa avtalet.

Vi ber dig att lita på oss och på att våra erbjudanden är rättvisa och ärliga. Bara genom att vara fullkomligt öppna kan vi förtjäna det förtroendet.

Vänligen vänta medans vi kontrollerar dina detaljer. Vänligen uppdatera inte sidan och gå inte tillbaka. Om sidan inte uppdateras automatiskt, kontakta oss på +46 10 888 69 24 eller email hej@tandolan.se.