Historien om borgenslån | Om oss | Tando Lån

Historien om borgenslån

Förr i världen baserade banker ofta lånebeslut på relationer och tillit. Om du ville låna pengar frågade banken om någon som litade på dig kunde ställa upp som borgensman. Detta var så kallade förtroendelån.

Men tiderna förändras. Idag baseras de flesta besluten istället på kredithistorik, vilket syftar på hur låntagaren skött sin ekonomi tidigare. Om något gått fel längs vägen med låg kreditvärdighet som följd, stänger bankerna oftast dörren direkt. Du får inte låna pengar på grund av att din bakgrund inte passar deras lånesystem.

Idén att förlita sig på en borgensman är alltså inte ny, och skiljer sig inte mycket från att ta hjälp av vänner och familj för att köpa en bil eller hyra en lägenhet.

Och tar du ett steg tillbaka ser du att genast att folk som litar på oss hjälper till i en massa andra situationer också. Det kan handla om alltifrån jobbreferenser till datingtips eller att någon betalar din borgen (men det hoppas vi att du slipper).

Uppfattningen att våra vänner och familj känner oss bäst, vet hur vi är och vad som fungerar för oss, är lika rotad i oss som begreppet familj. I ljuset av det tror vi helt enkelt att lån baserade på förtroende är bättre.

Därför har vi startat lånebolaget vi själva hade valt att vända oss till.

Vi låter inte datorerna bestämma om du får låna pengar. Om du är egenföretagare eller haft ekonomiska problem spelar ingen roll – det viktigaste är att du har en borgensman, gärna en vän eller familjemedlem, som litar på att du kan betala och annars kan tänka sig att göra det i ditt ställe. Innan vi betalar ut borgenslånet försäkrar vi oss om att det finns täckning för återbetalningarna. Vi stämmer av med din borgensman och kanske ringer vi även dig för att finslipa detaljerna. Vi baserar beslutet på gammalt hederligt sunt förnuft.

Ett billigare sätt att låna

Våra flexibla borgenslån är mycket billigare än kortsiktiga lönedagslån. De är också konstruerade som en mer långsiktig lösning på din ekonomiska situation. Du kan använda Tando kortsiktigt under några månader (ju snabbare du betalar tillbaka desto billigare blir det), men du kan också låna med en löptid på upp till fem år, med mindre återbetalningar som tillåter dig att planera långsiktigt.

Ränta på rätt sätt

Alla vill ha obegränsad kontroll över sina lån. Och så ska det absolut vara. Vi ger dig kontoutdrag i realtid och tillgång till ditt konto online dygnet runt. Ränta beräknas dagligen så att du bara betalar för den tid du har lånet. Om du gör en extra återbetalning på så lite som tio kronor, slutar du genast att betala ränta på det beloppet.

Aldrig någonsin avgifter

När livet är tufft är det sista du behöver någon som tjänar på ditt lidande. Vi tar ALDRIG ut avgifter för sena betalningar, post, förtidslösen eller någonting annat.

Vad händer när det inte fungerar?

Vi försöker få in sena betalningar på samma sätt som en storbank. Om ett lån hamnar efter skickar vi en påminnelse. Får vi inte in pengarna försöker vi nå dig på telefon eller email för att se vad som gått fel. Vår prio är att din sena betalning inte ska förvandlas till ett större problem.

Självklart måste din borgensman betala om du inte gör det. I sällsynta fall då vi inte hittar en lösning med varken låntagaren eller borgensmannen, vänder vi oss antingen till ett inkassoföretag eller ber om rättslig hjälp. Det är verkligen en sista utväg och innan dess försöker vi lösa det på andra sätt. Vad som än händer behöver du aldrig oroa dig för hem och ägodelar, då våra lån är borgenslån utan säkerhet.

Vi har avlagt tio löften om hur detta ska skötas, alltid.

Så nu vet du hur och varför vi skapade Tandos borgenslån.

Vänligen vänta medans vi kontrollerar dina detaljer. Vänligen uppdatera inte sidan och gå inte tillbaka. Om sidan inte uppdateras automatiskt, kontakta oss på +46 10 888 69 24 eller email hej@tandolan.se.