Hur ser processen ut för borgensmannen? | Borgenslån FAQ | Tando Lån

Hur ser processen ut för borgensmannen?

Läs villkoren fullt ut så att du är nöjd med hur lånet fungerar innan du registrerar en ansökan om att bli borgensman. När vi har fått en signerad ansökan från en borgensman, kontrollerar vi att personen inte tidigare haft problem att betala räkningar. Vi kommer också att ha ett telefonsamtal med borgensmannen för att se till att personen förstår ansvaret och har råd att betala lånet om låntagaren inte gör det.

Vi betalar ut lånet till borgensmannen bankkonto, inte till låntagarens. Vi gör detta för att skydda mot bedrägeri och se till att borgensmannen är medveten om att lånet har betalats ut. Borgensmannen kan antingen överföra pengarna till låntagaren eller ge dem i kontanter. När lånet har betalats ut håller vi borgensmannen uppdaterad om återbetalningarna.

Om låntagaren missar sitt förfallodatum kommer vi att meddela både låntagaren och borgensmannen omedelbart. Om låntagaren inte betalar kommer vi att försöka samla in pengarna från borgensmannen.

Kan du inte hitta svaret du letar efter?

Vi finns alltid här för att hjälpa dig, så klicka här för att kontakta oss.

Vänligen vänta medans vi kontrollerar dina detaljer. Vänligen uppdatera inte sidan och gå inte tillbaka. Om sidan inte uppdateras automatiskt, kontakta oss på +46 10 888 69 24 eller email hej@tandolan.se.