Våra vanligaste frågor | Tando Lån

Frågor och svar

Hitta svar på de vanligaste frågorna vi får. Hör av dig om du undrar över något annat.

Frågor topp 10

Vad är en borgensman?

En borgensman är en vän eller familjemedlem som känner dig och anser att du just nu klarar av att låna pengar och litar på att du kommer att sköta dina återbetalningar. Det är viktigt att din borgensman förstår sin betalningsskyldighet om du av någon anledning inte skulle kunna betala själv. Har vi inte fått den månatliga återbetalningen senast dagen efter förfallodatum vänder vi oss till din borgensman för betalning.

Borgensmannen undertecknar ett juridiskt bindande avtal, så det är ett viktigt ansvar.

For related information on guarantors check out:

Ansvarspakke

Borde jag bli borgensman?
Hur lång tid tar det att få mitt lån?

Vi gör alltid allt vi kan för att få ditt lån utbetalt så snabbt som möjligt.

Vi strävar alltid efter att betala ut ditt lån inom 24 timmar efter borgensmannen har blivit godkänd, eller nästa bankdag därefter. Om du och din borgensman gör färdigt era ansökningar online och allt blir godkänt så kan ibland få de ännu snabbare.

Vi meddelar alltid dig när allt är godkänt och pengarna är redo att utbetalas.

Det kan ta längre tid om du ansökte över en helg, i detta fall kommer din ansökan att behandlas så snart vi är tillbaka på kontoret.

Får jag ta ett lån utan borgensman?

Tando erbjuder borgenslån – alla våra kunder måste ha en borgensman för att få låna pengar av oss. En borgensman innebär för oss att någon litar på dig och att vi också borde göra det, oavsett hur din kredithistorik ser ut.

Borgensmannens ansvar är att återbetala lånet om låntagaren inte gör det. En lämplig borgensman är mellan 21–80 år, har god kreditvärdighet och tidigare stabil ekonomi samt möjlighet att göra återbetalningarna om du inte skulle göra det.

Hur loggar jag in på mitt konto online?

Att logga in på ditt konto online är superlätt, då vi använder magiska länkar.

Istället för att mata in ett lösenord anger du bara personnummer och antingen mobilnummer eller din sparade emailadress. Sedan får du ett meddelande med en magisk länk. Hos Tando slipper du handskas med bortglömda lösenord och kontrollfrågor.

När du klickar på länken kommer du att förbli inloggad i 30 dagar på den enhet du använder (om du inte väljer att logga ut förstås).

Enkelt och smärtfritt.

Kan jag få ett lån trots betalningsanmärkningar?

Vi bedömer inte dig utifrån om du har betalningsanmärkningar eller inte, då vi vet att även de bästa har sina upp- och nedgångar i livet. Betalningsanmärkningar säger något om hur du har hanterat dina pengar tidigare i livet - inte hur du hanterar din ekonomi idag.

Vad frågar ni min borgensman?

Vi har gjort vår låneprocess så snabb och smidig som möjligt för både dig och din borgensman. När du har slutfört din ansökan kommer vi att ge dig en länk som din borgensman kan att använda för att slutföra sin ansökan.

Din borgensman fyller sedan i en enkel online-ansökan där de anger kontaktinformation, personuppgifter samt månadsinkomst - så att vi kan ta reda på om personen passar att vara din borgensman.

Vi ber också din borgensman om betalnings- och bankinformation. Vi gör detta så att vi kan överföra pengarna till borgensmannens konto (för att undvika bedrägerisituationer) när lånet har godkänts och så att vi kan dra återbetalningarna från deras konto om du som låntagare inte skulle betala.

Varför fick min borgensman avslag?

Oroa dig inte om din borgensman fått avslag. Det viktigaste är att vi redan godkänt din ansökan och vill hjälpa dig att få pengarna du behöver.

Du behöver bara hitta en ny borgensman istället. När du gjort det kontrollerar vi att ni båda har råd med återbetalningarna och förbereder utbetalningen av lånet.

Det kan finnas några olika anledningar till att en borgensman inte blir godkänd. Den vanligaste är att dennes kredithistorik inte möter våra kriterier.

En borgensman måste kunna betala av lånet i ditt ställe och kredithistoriken visar om personen har för vana att betala sina räkningar i tid. Detta hjälper oss att avgöra om personen är lämplig att bli din borgensman.

 • Om personen inte är mellan 21–80 år
 • Om personen redan är borgensman för ett annat Tandolån
 • Om personen har ett eget lån hos Tando
Hur gör jag en återbetalning eller återbetalar hela lånet?

Vi gör allt för att du ska kunna återbetala lånet enkelt och stressfritt.

När du ansöker fyller du i dina kortuppgifter. Vi använder dem för att dra återbetalningen automatiskt på det datum du valt.

För att göra lånet billigare kan du när som helst göra extra återbetalningar via ditt onlinekonto, vår mobilapp eller över telefon med hjälp av vår kundtjänst.

När du loggar in kan du betala med kort eller via banköverföring – det som är enklast för dig.

Vad händer om jag inte kan betala?

Hvis du af en eller anden grund ikke kan betale, skal du ringe til os på +4578768518, så vi kan tale om det. Hvis betalingen ikke er os i hænde på betalingsdatoen, får både du og din selvskyldnerkautionist med det samme besked om det.

Vi forsøger altid først at finde en løsning sammen med dig. Hvis dette ikke er muligt, kontakter vi din selvskyldnerkautionist og forsøger at få indbetaling fra dem, så gælden indhentes.

Kautionisten bliver kun bedt om at betale i overensstemmelse med den indgåede aftale og i jeres begges bedste interesse. På denne måde forhindres det, at kontoen kommer bagud og at restancebeløbet forøges eller løbetiden forlænges.

Kan jag tidigarelägga betalningen?

Ja, du kan avgiftsfritt göra återbetalningar före ditt förvalda betaldatum.

Låntagare

Vad är kriterierna för att få låna?

På Tando dömer vi dig inte utifrån tidigare händelser eller hur du skött din ekonomi tidigare. Vi tycker att alla pålitliga människor förtjänar kredit till rättvisa och ärliga villkor.

Därför är våra enda kriterier att låntagaren ska vara bosatt i Sverige, mellan 18–80 år och kan betala av lånet utan svårigheter.

Du behöver också en vän eller familjemedlem som litar på dig nog för att bli din borgensman. Om dina vänner och familj litar på dig, gör vi också det.

Kan jag bo på samma adress som min borgensman?

Ja. Ni kan bo på samma adress så länge som din borgensman är mellan 21–80 år, har god kreditvärdighet och har råd att sköta de månatliga återbetalningarna om du inte kan.

Skulle du och din borgensman ha delad ekonomi måste vi dock vara säkra på att ingen av er hamnar i ekonomiska svårigheter på grund av återbetalningarna. Vi måste också vara säkra på att ingen av er haft problem att betala era räkningar tidigare.

Får jag ta ett lån om jag bor utanför Sverige?

Då andra länder har andra regler, kan vi tyvärr bara erbjuda lån till personer som bor i Sverige

Hur vet jag om jag blir godkänd?

Så länge du är mellan 21–80 år och har råd att betala tillbaka lånet kan du bli godkänd. Precis som för alla våra andra kunder kommer du att behöva en borgensman, någon mellan 18–80 år som betalar sina räkningar i tid och som äger ett hus eller en lägenhet. Borgensmannen blir ansvarig för att betala i ditt ställe om du inte skulle göra det, så det är viktigt att ni båda har råd med återbetalningarna.

Var hittar jag mitt låneavtal?

Når du har underskrevet din låneaftale online, sender vi dig en kopi via krypteret email. Vi gemmer også en kopi af din aftale i vores system, som du kan anmode om adgang til, til enhver tid, hvis du har brug for det.

Din rätt att erhålla ett utkast till ett kreditavtal

Du har ret til, når det ønskes, at få en kopi af udkastet til kreditaftalen, gratis. Bare Kontakt Os

Måste jag vara anställd?

Nej, du behöver inte vara anställd. Men du måste kunna visa att du har råd att sköta återbetalningarna utan att hamna i ekonomisk knipa. Du behöver alltså någon form av inkomst, samt en borgensman.

Hur mycket får jag låna?

We offer loans of 10000 to 100000 Kr over 3 - 6 years.

Eftersom det är viktigt att du har råd med de månatliga återbetalningarna, bör du ha det i åtanke när du bestämmer hur mycket du vill låna. Vi hjälper dig med detta när du skapar din budgetplan.

Lånebeloppet måste också vara rimligt utifrån din borgensmans ekonomiska situation, då personen måste ha råd att göra de månatliga återbetalningarna om du inte kan.

Hur ändrar jag betaldatum?

Du kan ændre din betalingsdato via din online konto eller du kan bruge vores mobile app.

Du kan også ringe ind til os, og så kan vi hurtigt gøre det for dig.

Før du ændrer din betalingsdato, så er der lige et par ting du skal vide:

 • Du kan ikke ændre din første betalingsdato. Det vil være den dato du valgte, da du ansøgte om dit lån.
 • Du kan ikke ændre din betalingsdato, hvis du er bagud med én eller flere månedlige betalinger.
 • Du skal ændre datoen mindst 5 dage før din næste betaling bliver trukket.
 • Du kan kun ændre din betalingsdato én gang indenfor 2 måneder.

Borgensmän

Efter hur lång tid kontaktar ni min borgensman om jag missar en betalning?

Får vi inte in betalningen i tid hör vi av oss till dig och din borgensman direkt. Vi behöver prata med dig för att få kunna få återbetalningarna på banan igen.

Hittar vi inte en lösning försöker vi dra pengarna från din borgensman nästkommande dag. Detta förhindrar att skulden ökar och att låneperioden förlängs. Vi vänder oss endast till borgensmannen för betalning i linje med avtalet och för att hjälpa er båda.

Måste min borgensman äga ett hem?

Din borgensman behöver äga ett hus eller en bostadsrätt.

En lämplig borgensman är mellan 21–80 år, betalar sina räkningar i tid och har möjlighet att sköta återbetalningarna om du inte du inte skulle göra det.

Får en borgensman ta ett eget lån?

Om du redan står som borgensman på ett Tandolån kan du inte få ett eget lån av oss. Du kan bara vara knuten till ett lån åt gången, antingen som låntagare eller som borgensman.

När lånet är återbetalat till fullo, hjälper vi dig gärna att ansöka om ett nytt lån hos oss.

Varför måste ni ta min borgensmans bankuppgifter?

Vi gör detta av tre anledningar.

1. Betalningsinformation utgör en del av våra ID-kontroller och hjälper till att förhindra att din borgensman blir ett offer för bedrägeri.

2. När vi godkänner ditt lån betalar vi det till borgensmannens bankkonto för vidare överföring till dig. Detta för att förhindra bedrägeri och se till att din borgensman är helt medveten om sitt ansvar.

3. Om låntagaren missar en betalning kommer vi att kontakta borgensmannen och be att han eller hon betalar. Därför är det mycket viktigt att borgensmannen håller sina kortuppgifter uppdaterade så att de alltid är rätt på kontot.

Kan jag byta borgensman?

Så länge ditt lån inte har betalats ut kan du byta borgensman. Maila in till oss så tar vi hand om det.

Om du redan fått ditt lån kan du bara byta borgensman genom att först betala tillbaka hela lånet. Därefter kan du ansöka om ett nytt lån med en ny borgensman.

Varför betalas lånet ut till min borgensmans bankkonto?

Detta gör vi för att skydda borgensmannen och undvika bedrägerier. På det här sättet försäkrar vi oss om att de har vetskap om lånet.

Din borgensman kan antingen föra över pengarna till dig eller ta ut dem och ge dig kontanter.

Borde jag bli borgensman?

Att vara borgensman kommer med stort ansvar så det är viktigt att du överväger skyldigheterna och fattar rätt beslut.

 • Litar du på att låntagaren har för avsikt att sköta de månatliga återbetalningarna på lånet?
 • Litar du på att låntagaren verkligen har råd med de månatliga återbetalningarna?
 • Om låntagaren av någon anledning inte kan (eller vill) betala, är du beredd att sköta de månatliga återbetalningarna? Har du råd?
 • Förstår du att du blir ansvarig för att betala tillbaka lånet om låntagaren av någon anledning inte gör det?
 • Do you understand that if the loan isn't repaid on time, then there'll be serious consequences for both you and the borrower: we'll pass the case onto debt collection, which means that you'll have to repay the entire loan amount at once. You'll also be added to the RKI and debtor register, which will make it very difficult for you to borrow in the future.

Om du kan svara JA på alla frågor:

Det låter som att låntagaren är någon du känner väl och litar på. Du vill hjälpa till med lånet, vilket så klart är jättebra – så länge du känner dig säker.

Om du kan svara NEJ på en eller flera frågor:

Då borde du inte ställa upp som borgensman just nu.

Läs vår artikel om borgensmannens ansvar för mer information

Kan min partner eller familjemedlem vara min borgensman?

Ja, men skulle du och din borgensman ha delad ekonomi måste vi dock vara säkra på att ingen av skulle hamna i ekonomiska svårigheter på grund av lånet. Vi måste också vara säkra på att ingen av er haft problem att betala era räkningar tidigare.

Har ni inte delad ekonomi får ni låna till de vanliga villkoren förutsatt att våra kriterier möts.

En lämplig borgensman är mellan 21–80 år, har god kreditvärdighet och stabil ekonomi samt möjlighet att göra återbetalningarna om du inte klarar av det. Personen behöver även äga ett hus eller en bostadsrätt.

Kan jag ha en borgensman som inte bor i Sverige?

Din borgensman måste bo i Sverige.

Hur skriver min borgensman under sina avtal?

När du undertecknat ditt avtal skickar vi en länk till dig på sms och email som din borgensman använder.

Din borgensman följer länken för att ange sina uppgifter och underteckna avtalet.

Varför hör ni av er direkt till min borgensman?

Vi hör av oss till din borgensman för att försäkra oss om att personen förstår vilket ansvar det innebär.

Då borgensmannen måste betala tillbaka lånet om låntagaren inte gör det, är det viktigt att personen har råd med de månatliga återbetalningarna utan att det påverkar vardagslivet.

Tar ni en kreditupplysning på borgensmannen?

Vi tar en kreditupplysning för att fastställa att borgensmannen har stabil ekonomi och inte tidigare haft problem att betala räkningarna.

Hur avbryter jag min roll som borgensman?

Du kan ringa oss för att ändra dig när som helst innan pengarna har betalats ut till ditt konto.

Du kan ringa oss för att ändra dig när som helst innan pengarna har betalats ut till ditt konto.

Q39-A3

Kommer borgensmannens hem stå som säkerhet för lånet?

Borgensmannens hem står inte som säkerhet för lånet.

Kan en borgensman vara egenföretagare?

En borgensman kan vara egenföretagare så länge personen är mellan 21–80 år och inte haft problem att betala räkningarna tidigare och som äger ett hus eller en lägenhet.

Borgensmannen måste kunna betala tillbaka lånet i låntagarens ställe, så personen måste ha råd med de månatliga återbetalningarna utan att det påverkar privatekonomin märkbart.

Vad händer om min borgensman inte kan betala?

Innan vi betalar ut några lån gör vi ett antal kontroller på både dig som låntagare och din borgensman. Vi gör detta för att se till att ni båda komfortabelt kan betala tillbaka lånet. Vi ber er även intyga att så är fallet.

Men ibland går det snett ändå – och det har vi förståelse för.

Om ingen av er kan uppfylla löftet att betala av lånet måste ni genast kontakta oss.

Vi måste först titta på varför ni inte kan betala, för att sedan försöka hitta en lösning tillsammans.

Men om ni ändå inte lyckas betala måste vi vidta åtgärder.

Vem kan bli min borgensman?

Din borgensman måste vara någon som känner dig väl och som litar på dig.

De måste ha betalat sina räkningar i tid och äga ett hus eller en bostadsrätt.

Många kunder vänder sig till vänner och familj, men det finns många andra alternativ. Det kan vara en granne, kollega, chef eller någon annan som är villig att underteckna låneavtalet med dig. Det viktigaste är att de förstår sitt ansvar och litar på att du kommer att sköta återbetalningarna och betala igen hela lånet i tid – annars måste nämligen din borgensman göra det.

Kom ihåg att din borgensman måste:

 • vara mellan 21–80 år
 • Ha råd med de månatliga återbetalningarna om du inte betalar
 • Kunna visa att de betalat sina räkningar i tid.
Vilka frågor ställer ni till min borgensman?

Vi har gjort vår låneprocess så snabb och smidig som möjligt för både dig och din borgensman. När du har slutfört din ansökan kommer vi att ge dig en länk som din borgensman kan att använda för att slutföra sin ansökan.

Din borgensman fyller sedan i en enkel online-ansökan där de anger kontaktinformation, personuppgifter samt månadsinkomst - så att vi kan ta reda på om personen passar att vara din borgensman.

Vi ber också din borgensman om betalnings- och bankinformation. Vi gör detta så att vi kan överföra pengarna till borgensmannens konto (för att undvika bedrägerisituationer) när lånet har godkänts och så att vi kan dra återbetalningarna från deras konto om du som låntagare inte skulle betala.

Hur ser processen ut för borgensmannen?

Läs villkoren fullt ut så att du är nöjd med hur lånet fungerar innan du registrerar en ansökan om att bli borgensman. När vi har fått en signerad ansökan från en borgensman, kontrollerar vi att personen inte tidigare haft problem att betala räkningar. Vi kommer också att ha ett telefonsamtal med borgensmannen för att se till att personen förstår ansvaret och har råd att betala lånet om låntagaren inte gör det.

Vi betalar ut lånet till borgensmannen bankkonto, inte till låntagarens. Vi gör detta för att skydda mot bedrägeri och se till att borgensmannen är medveten om att lånet har betalats ut. Borgensmannen kan antingen överföra pengarna till låntagaren eller ge dem i kontanter. När lånet har betalats ut håller vi borgensmannen uppdaterad om återbetalningarna.

Om låntagaren missar sitt förfallodatum kommer vi att meddela både låntagaren och borgensmannen omedelbart. Om låntagaren inte betalar kommer vi att försöka samla in pengarna från borgensmannen.

Hur hittar jag en borgensman?

Vi tycker inte att man kan göra en rättvis karaktärsbedömning genom att stirra sig blind på kreditpoäng. Våra borgenslån bygger därför på gammalt hederligt förtroende.

Vi lånar alltså ut pengar på tillit. Om någon litar på dig tillräckligt för att bli din borgensman och du har råd att betala igen lånet, väljer vi att tro på dig.

En lämplig borgensman är mellan 21–80 år, har god kreditvärdighet och tidigare stabil ekonomi samt möjlighet att göra återbetalningarna om du inte gör det. Personen behöver även äga ett hus eller en bostadsrätt.

Varför fick min borgensman avslag?

Du skal ikke bekymre dig, hvis din selvskyldnerkautionist er blevet afvist. Vi har allerede godkendt din ansøgning og vil hjælpe dig med at få de penge, du har brug for.

Du skal bare finde en anden person, som kan være din selvskyldnerkautionist i stedet. Så snart du har fundet en ny person, tjekker vi, at I har råd til betalingerne og arrangerer så udbetaling af lånet.

Der kan være et par grunde til, at vi ikke kan godkende en person som selvskyldnerkautionist. Den hyppigste er, at de har haft dårlig kreditværdighed i fortiden og derfor ikke møder vores kriterier – eller at de ikke er boligejer.

Som selvskyldnerkautionist hæfter man for at betale af på lånet, hvis du ikke gør det. Ved at undersøge kautionistens kreditværdighed får vi mulighed for at se, om de før har kunnet betale deres egne regninger. Det hjælper os til at beslutte, om de er egnet som selvskyldnerkautionist.

Andre grunde kan være, at din selvskyldnerkautionist:

 • Ikke er 21-80 år gammel
 • Ikke er dansk boligejer
 • Allerede er selvskyldnerkautionist på et andet Tando-lån
 • Allerede selv har et Tando-lån
Vilket ansvar har borgensmannen?

Borgensmannens ansvar är att göra återbetalningar på lånet om låntagaren inte gör det.

Vi vänder oss endast till borgensmannen för betalning i linje med avtalet och för att hjälpa er båda. Detta förhindrar att skulden ökar och att låneperioden förlängs.

Om låntagaren helt enkelt slutar betala eller avlider, blir borgensmannen skyldig att sköta de månatliga återbetalningarna till dess att lånet är löst.

Vad är en borgensman?

En borgensman är en vän eller familjemedlem som känner dig och anser att du just nu klarar av att låna pengar och litar på att du kommer att sköta dina återbetalningar. Det är viktigt att din borgensman förstår sin betalningsskyldighet om du av någon anledning inte skulle kunna betala själv. Har vi inte fått den månatliga återbetalningen senast dagen efter förfallodatum vänder vi oss till din borgensman för betalning.

Borgensmannen undertecknar ett juridiskt bindande avtal, så det är ett viktigt ansvar.

Hur skickar jag mina kontoutdrag?

Som en del af vores tjeks beder vi nogle gange om, at få tilsendt kontoudtog. Det er vigtigt, at man kan se dit fulde navn og adresse på mindst èn af siderne, samt at man kan se fra dags dato og 60 dage tilbage.

Her er en guide til, hvordan man nemmest kan gøre det:

1) Log ind på din Netbank. Hvis du ikke har netbank, se nederst på denne side.

2) Når du er logget ind, så find og tryk på din grundkonto/lønkonto. (Det skal være dén konto hvor du modtager din månedlige indkomst, og hvor der foregår mest aktivitet)

3) Perioden skal rettes til, i midten af skærmen, så den strækker sig fra dags dato og 60 dage bagud.

4) Tryk på det lille printer ikon på skærmen som ofte er i højre hjørne. Det giver muligheden for at gemme kontoudtogene som en PDF-fil. Bare tryk på knappen “skift” som findes til højre for “destination”.

5) Gem PDF-filen på skrivebordet (så den er let at finde igen).

6) Når PDF-filen er gemt, kan den vedhæftes i en e-mail og videresendes til hej@tandolan.se. Husk at skrive en reference i din e-mail, så vi kan se, at det er dig der har sendt os noget.

7) Hvis du ikke kan gemme filen som en PDF, kan du bare tage billeder af kontoudtogene og sende dem i stedet.

Hvis du ikke har Netbank, så er det muligt at kontakte din bank, så de kan sende kontoudtogene direkte til dig. Derefter kan du sende dem til os.

Betalningar

Vem gör de månatliga återbetalningarna?

Låntagaren förväntas göra de månatliga återbetalningarna. Men om pengarna inte kommer in från låntagaren vänder vi oss till borgensmannen.

Vi vänder oss endast till borgensmannen för betalning i linje med avtalet och för att hjälpa er båda. Detta förhindrar att den utestående skulden ökar och att låneperioden förlängs.

Borgensmannen får när som helst göra återbetalningar på lånet samt välja att bli den primära betalaren istället för låntagaren.

Kan jag göra betalningsuppehåll?

Vi erbjuder inte betalningsfria månader.

Kan jag göra extra återbetalningar?

Ja, du kan när som helst göra en extra återbetalning på lånet.

Du kan göra detta genom vår app.

Vi beräknar räntan dagligen, så varje extra återbetalning innebär att du sparar pengar på lång sikt. Vi rekommenderar alla kunder att betala av så mycket de kan på lånet.

Kan jag betala ett mindre månadsbelopp?

Nej, det kan du inte.

Det är viktigt att det avtalade beloppet betalas till fullo varje månad, då det hjälper till att förbättra din kreditvärdighet. Om du inte kan betala ber vi din borgensman att betala enligt avtalet.

Vad händer om en betalning inte går igenom?

Vi kontaktar dig och din borgensman så fort vi ser att en betalning inte kommit in.

Om vi inte kan få in betalningen försöker vi lösa det med dig först. Om det inte går vänder vi oss till din borgensman för betalning.

Varför betalas lånet ut till min borgensmans bankkonto?

Vi udbetaler pengene på kautionistens konto for at sikre dem mod svindel. På den måde er det sikkert, at kautionisten er klar over, at lånet har fundet sted.

Din selvskyldnerkautionist kan så overføre pengene til dig eller overdrage dem i kontanter.

Kan jag tidigarelägga betalningen?

Ja, du kan avgiftsfritt göra återbetalningar före ditt förvalda betaldatum.

På vilka sätt kan jag betala?

Du kan göra en betalning till oss på flera olika sätt.

1) Din vanliga månadsbetalning dras automatiskt från ditt förvalda kort. Du får en notifiering om detta före överenskommet betaldatum så att du kan hålla koll på ditt lån.

2) Du kan alltid ringa oss för att betala över telefon med valfritt kort.

2) Om ditt konto ligger efter i planerade återbetalningar kan du uppdatera det genom att betala online. Denna funktion gör det enkelt att betala när du kan. Du klickar dig vidare till onlinebetalningen via en länk som vi skickar till dig på email eller sms.

3) Du kan logga in på vår webbplats genom att ange ditt personummer och din emailadress eller telefonnummer och göra en betalning själv.

Vores bankoplysninger for denne type betaling er:

Reg. nummer: 7872
Kontonummer: 4504820
Betalingsreference: Meget vigtigt, at du skriver dit fulde CPR-nummer her.

Övrigt

Får jag skriva ut mina blanketter och dokument?

Självklart. I början av ansökningsprocessen skickar vi en kopia på våra villkor och på informationen vi ger före kontraktsskrivningen.

När lånet betalats ut får du en kopia på det signerade avtalet, våra villkor och en bekräftelse på utbetalningen.

Hur visas ni på mitt kontoutdrag?

Vi visas på ditt kontoutdrag som Tandolån.

Varför är er ränta så hög?

Som med allt annat beror det på vad du jämför med. Våra lån är dyrare än hos en bank, men till skillnad från banker tar vi inte ut några avgifter alls. Då vi beräknar räntan dagligen väljer många av våra kunder att dra nytta av det och betala av sina lån i förtid.

Sammenligner du os med kviklån, er vi op til 10 gange billigere. Vi udregner desuden vores rente dagligt, hvilket vil sige, at du kun betaler for dén tid, du har et lån hos os. Hvis du betaler dit lån tilbage tidligere, så vil dit lån blive endnu billigere.

Hvis du vil vide mere om vores lån, har vi skrevet en super guide der gennemgår hvad et Tando lån koster her.

Är lånen trygga och säkra?

Ja, de personuppgifter vi samlar in under ansökningsprocessen används bara för att se om du och din borgensman är berättigade till lånet. Bankuppgifterna tas för att du ska kunna betala tillbaka lånebeloppet under den valda tidsperioden. All legalitet och avtalsinformation avseende lånet för dig och din borgensman presenteras under ansökan.

Nyheter om min ansökan

Jeg har lavet min ansøgning, men har ingen kautionist

Du er blevet godkendt til lånet! Det eneste du mangler er at finde en kautionist, for at få hele lånet godkendt.
Besøg venligst vores “spørgsmål og svar” side for yderligere information om at finde en kautionist.

Jeg har lavet min ansøgning, og min kautionist er blevet accepteret.

Perfekt! Det eneste du skal gøre nu er at kontakte os via email eller telefon for at gennemgå din ansøgning, så vi kan udbetale dit lån!

Jeg har lavet min ansøgning, men min kautionist er blevet afvist

Du er stadigvæk blevet godkendt til lånet. Du mangler blot at finde en velegnet kautionist, så kan vi gå videre med udbetalingen af dit lån!
Besøg venligst vores “spørgsmål og svar” side for yderligere information om at finde en kautionist.

Jag får inte åtkomst till mitt konto

Har du problemer med at få adgang til din konto, så vælg venligst din nuværende status.

Jeg har lavet min ansøgning

När du har gjort en ansökan hos oss kommer vi att kontakta dig när vi har granskat din ansökan! När ditt lån har betalats ut är det möjligt för dig att komma åt ditt konto med din e-postadress eller telefonnummer följt av ditt personnummer.

Hvis du er usikker omkring din ansøgningsstatus så klik her for at få hjælp.

Jeg har modtaget lånet

For at få adgang til din konto, bedes du sikre at du benytter den korrekte e-mailadresse eller det korrekte telefonnummer du har angivet. Du skal efterfølgende indtaste dit CPR nummer.

Hvis du stadigvæk ikke kan få adgang til din konto, bedes du kontakte os.

Hur avslutar jag min ansökan?

Vi förstår att situationer kan ändras och att du vill avsluta din ansökan med oss.

Innan vi har betalat ut lånet så kan du när som helst avsluta din ansökan.

Vänligen vänta medans vi kontrollerar dina detaljer. Vänligen uppdatera inte sidan och gå inte tillbaka. Om sidan inte uppdateras automatiskt, kontakta oss på +46 10 888 69 24 eller email hej@tandolan.se.